ایندیزاین ۲۰۱۸ که در تاریخ اکتبر ۲۰۱۸ – ابتدای پاییز ۱۳۹۷- وارد بازار شده بود بعدا دارای نگارش فرعی جدیدی شد که ادوبی اسمش را نگارش ۲۰۱۹ گذاشت. در واقع گذشته از سالی که ایندیزاین را با آن نامگذاری میکنند، خود ایندیزاین دفعه چهاردهم است که بازبینی و نشر مجدد میشود. به طور کلی هر بار که ایندیزاین وارد بازار میشود شماره اصلیاش ثابت میماند و به آن شمارههای فرعی میدهند و در شمارههای فرعیاش خطاها و اشکالهای موجود را برطرف میکنند تا این که نگارش جدید با خصوصیات جدیدتر از راه برسد.
به طور کلی برای نصب هر نگارش جدید این برنامه یا کلا هر برنامه دیگری باید ببینیم که چه کارهایی میخواهیم انجام دهیم و نیز باید تحقیق کنیم که این کارها از پس کدام یک از نگارشهای برنامه مورد نظرمان بر میآید. در مورد ایندیزاین خصوصیات این نسخه جدید شاید خیلی به درد کاربران قبلی نخورد. هیچکدام از این خصیصههای جدید فیل هوا نکردهاند. و بدون آنها هم در بیشتر موارد میشد و میشود سر کرد.
۱ – از این نگارش به بعد یک پانل جدید به ایندیزیان اضافه شده است به نام Properties (خصوصیتها) که این پانل بسیاری از کارهایتان را بسیار راحتتر میکند. در این باره در نوشته دیگری توضیح داده خواهد شد.
۲ – خیلی از کسانی که با نرمافزار Word شرکت مایکروسافت کار میکنند از این که هم پانویس و هم تهنویس در آن قابل ایجاد است خیلی خوششان میآید. در نگارشهای قبلی ایندیراین تهنویس (Endnote) قابل ایجاد نبود. در این نگارش اما انتظارها به پایان رسید و یک گزینه Insert Endnotes به منوی Type آن اضافه شد. اما خیلی خوشحال نباشید. کارکردن با این گزینه کمی تا قسمتی مشکلساز است که در نوشته مناسبی به آن خواهیم پرداخت. اما البته این طوری نمیماند.
۳ – یکی از چیزهای دیگری که در این نگارش ایندیراین افزوده شده و ممکن است خوشحالتان کند آن است که اگر بخواهید تصویری را وارد قابی کنید که قبلا ایجاد کردهاید، ایندیزاین به طور خودکار جاهای خوب عکس را در قاب جا میدهد و جاهایی را که به نظرش مهم نیستند یا فضای خالی یا سفیدند را خود به خود بیرون میاندازد. اسم این خصیصه Content-Aware graphic fitting است که به فارسی خودمان میشه: جایدادن تصویر با آگاهی از محتوی.
بار اول که با این خصیصه جدید آشنا شوید کمی تا قسمتی حالتان اخذ خواهد شد. چون بعضی وقتها به نظرتان میرسد که ایندیزاین بد عمل میکند و به قول معروف کمی تا قسمتی هالوبازی و ناشیگری از خود نشان میدهد. اما بعد اخلاقش دستتان خواهد آمد و در بیشتر موارد فرمان را میدهید دست ایندیزاین. البته خودتان هر وقت بخواهید میتوانید دوباره فرمان را به دست بگیرید.
خصوصیتهای دیگری که در این نگارش هست، ریزهکاریهای مفیدی هستند که در نوشتههای دیگر درباره آن خواهید خواند.
فعلا یادتان باشد که کامپیوترتان باید قوی باشد و اگر با چیزهایی مثل اسکریپتهای فرمولزنی و نظایر آن کار میکنید یا باید اسکرپیتهایتان را بهروز کنید و یا باید از خیر استفاده از نگارش جدید برنامه بگذرید.
از همه اینها گذشته، یک نکتهای که درباره نسخه فارسی این نرمافزار باید حتما بدانید آن است که در نسخههای اخیرتر ایندیزاین، نرمافزار از همان اول با پشتیبانی زبان فارسی به صورت بومی نصب میشود و دیگر لازم نیست که وقتی وارد نرمافزار شدیم با کمک ترفندهای مختلف آن را فارسی کنیم. اگر نسخهای را که این خصوصیت را دارد پیدا و نصب کنید خیلی بهتر است.